Главная » 2013 » Грудень » 16 » ІІ Міжнародна науково-практична конференція.

ІІ Міжнародна науково-практична конференція.

28.03.2024
Автор: Арт
Комментарии: 0
Просмотров: 911
З благословінням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, 12 грудня 2013 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Ґенеза та історичні етапи українського державного і церковного будівництва» приурочена до 1150(1)-ї річниці заснування Української Православної Церкви (з центром Митрополії у Києві в 862 (3) р.).
На запрошення організаторів конференції та з благословіння Єпископа Володимира, Дніпродзержинську єпархію на зазначеному заході представляв клірик Свято-Миколаївського Кафедрального Собору та настоятель Свято-Сергіївського храму м. Дніпродзержинська доктор богослов’я, доцент архімандрит Арсеній Бочкарь, яким була підготовлена доповідь «Архітектурні особливості та унікальності Свято-Миколаївського Собору м. Дніпродзержинська».
Під час особистої зустрічі отця Арсенія з ректором Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія архімандритом Віктором Бедь, голова одного з вищих навчальних закладів Української Православної Церкви передав у дар архімандриту Бочкарю нове двотомне видання «Служебника» (церковнослов’янською та українською мовами) на знак подяки за роботу над цією книгою під час викладання в Ужгороді.
За результатами проведення конференції планується публікація статей доповідачів та учасників у фаховому виданні з політичних, філософських, історичних та філологічних наук «Українознавчий альманах».


Копирование и использование материалов сайта без предварительного согласования запрещено.

Комментарии

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]