Главная » 2016 » Жовтень » 26 » Паломницька поїздка до с.Рубанівське 2016року

Паломницька поїздка до с.Рубанівське 2016року

25.04.2024
Автор: Терновой
Комментарии: 0
Просмотров: 1355
23 жовтня 2016 року по благословенню Високопреосвященого Володимира, Архієпископа Кам’янського та Царичанського, за участю паломницького відділу Кам’янської єпархії відбулася паломницька  поїздка віруючих людей Криничанського району до Покровського храму с. Рубанівське Васильківського району Дніпропетровської області та Знаменського жіночого монастиря с.Вербівське. Очолив поїздку настоятель Свято - Миколаївського храму с. Гуляйполе  Криничанського району протоієрей Миколай Чиженко.
   Паломники побували на богослужінні у Покровському храмі с.Рубанівське, отримали благословення від настоятеля цього храму протоієрея Василя Пишного, помолилися біля мощей засновників
храму ігумені Анастасії (у миру Катерини Павлівни Василенко) та священика Олександра, відвідали музей видатного українського поета, етнографа, фольклориста Івана Івановича Манжури, який був управляючим маєтку Василенків у селі Рубанівському. Змістовну екскурсію по музею провела Людмила Вікторівна, яка потім повела до склепу, у якому знаходиться закладний камінь храму та захоронення меценатів храму Григорія Івановича і Івана Григоровича Василенків. Паломники побачили також невеличкий зоопарк на территорії церкви і ставок із качками та лебедями, побували у храмовій книгарні, вкусили трапези у церковній трапезній, підкріпивши свої тілесні сили.
Потім віруючі Кам’янської єпархії заїхали до Знаменського жіночого монастиря с. Вербівське, де вклонилися списку Знаменсько-Новгородської ікони Божої Матері і іншим святиням обителі. Поверталися додому у гарному настрої, з духовним піднесенням, співали духовні пісні, дякуючи Богові за поїздку. У місті Дніпрі мали нагоду зайти до храму Царських мучеників і страстотерпців і  помолитися біля мироточивої ікони цих святих.    

 
Копирование и использование материалов сайта без предварительного согласования запрещено.

Комментарии

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]