Главная » 2018 » Травень » 6 » Паломничество в Черкасскую обл

Паломничество в Черкасскую обл

26.04.2024
Автор: Терновой
Комментарии: 0
Просмотров: 769
27-29 квітня по благословенню Високопреосвященого Володимира, Архиєпископа Кам’янського та Царичанського, за участю паломницького відділу Кам’янської єпархії відбулася паломницька поїздка вірян з м.Кам’янське, Криничанського та Царичанського районів по деяким храмам та монастирям Черкаської області. Очолив поїздку настоятель Свято-Миколаївського храму храму с.Гуляйполе Криничанського району протоієрей Миколай Чиженко.
   Паломники відвідали чоловічий монастир Різдва Богородиці  у м. Черкаси, де помолилися за Божественою Літургією, на молебні з акафістом Різдву Богородиці та панахиді, вклонилися святиням монастиря, прослухали змістовну розповідь клірика монастиря протоієрея Йосипа про історію монастиря, дізнавшись, що спочатку була домова церква-каплиця на честь ікони Богоматері Казанська і подвір’я Жаботинського Свято-Онуфрієвського монастиря з 1906 року, потім приходський храм Різдва Богородиці з 1961 року, а рішенням Священного Синоду УПЦ від 27 грудня 2002 року відновлено Черкаський чоловічий монастир, який свою назву успадкував від приходського храму. Після служби вірян пригостили смачною монастирською трапезою.
   Далі паломники заїхали до  Свято-Михайлівського кафедрального собору, де перебувають мощі преподобномуче-ника Макарія Переяслівського та Канівського.
З Черкас віряни вирушили до Красногірського  Свято-Покровського жіночого монастиря, відвідали святий істочник святителя Софронія, помолилися за вечірнім богослужін-ням, вклонилися чудотворній іконі Богоматері Дубенській,
іконі  з частинкою мощей святителя Софронія (Кристалевського) та іншим святиням храма, відвідали монастирський цвинтар. На території монастиря два храма – Преображенський собор та тепла Покровська церква, 1672 рік – рік заснування монастиря,який до 1786 року був чоловічим, а з 1790 року після переводу Київського Іоанно-Богословського дівочого монастиря став жіночим. Керує монастирем ігуменя Агнія.
Недалеко від монастиря знаходиться скит з двома храмами – верхній Іоанна Богослова та нижній - святителя Софронія.
Скитоначальницей є монахиня Ніна.
  Паломники побували на ранній недільній Літургії у скиту,а  також набрали води з істочника Іоанна Богослова.
По дорозі додому віряни заїздили до Свято-Троїцького Мотронинського жіночого монастиря у селі Мельники Чигирин-ського району. На території монастиря зараз два храми – теплий дерев’яний з дзвіницею Іоанна Златоустого  та кам’яна Троїцька церква. Паломники ознайомилися з історією монастиря,відвідали храми та монастирський цвинтар.
 Додому паломники поверталися з багатими враженнями, співали духовні пісні, вели духовні розмови. 

$IMAGE38$  
Копирование и использование материалов сайта без предварительного согласования запрещено.

Комментарии

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]