Главная » 2018 » Червень » 19 » Перемога 2018.

Перемога 2018.

23.04.2024
Автор: Терновой
Комментарии: 0
Просмотров: 652
9 травня 2018 року біля обеліску воїнам- визволителям та братської могили у селі Гуляйполе Криничанського району відбувся мітинг, присвячений 73 річниці перемоги у Великій вітчизняній війні. Урочистий захід розпочав  сільський голова Шмалій Р.І., який привітав односельчан та гостей з цим святом, наголосивши, що пам’ять про подвиг радянських людей під час страшної для людства війни не повинна згасати з роками. На святі були присутні почесні гості – колишній воїн-афганець  Донник П.А. та учасник ліквідації Чорнобильської катастрофи Пархоменко Ю.В., які розповіли про руйнівні наслідки, скалічені долі, які несуть будь-яка війна чи катастрофа та інтернаціоналізм і самопожертву чоловіків, жінок, стариків та дітей під час  Великої вітчизняної війни, зазначивши, що саме радянський народ зупинив рух агресора.
   Був запрошений і настоятель Свято-Миколаївського храма протоієрей Миколай Чиженко. У своїй промові він згадав за велику ціну, заплачену за перемогу і за те, що Господь завжди на боці правди. Він закликав всіх берегти залишені батьками та дідами мир і свободу та протидіяти розпалювачам нових конфліктів та війн, не плутати стару та нову історію, з повагою ставитися до живих очевидців тієї війни та  пам’ятати тих, хто вже покоїться у землі.
    Далі священик відслужив заупокійну літію по загиблим, замученим та від ран померлим та поклав квіти до братської могили.

 
Копирование и использование материалов сайта без предварительного согласования запрещено.

Комментарии

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]