Гловна » 2013 » Липень » 23 » День пам’яті засновника Києво-Печерської Лаври

День пам’яті засновника Києво-Печерської Лаври

20.04.2024
Автор: Василевский
Коментар: 0
Переглядів: 1636
23 липня, у день пам’яті начальника всіх руських ченців та засновника Києво-Печерської Лаври преподобного Антонія, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію в Свято-Успенському соборі Лаври.
 Його Блаженству співслужили: керуючий справами УПЦ, перший вікарій Київської Митрополії митрополит Бориспільський Антоній, намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополити: Полтавський і Миргородський Филип, Миколаївський і Очаківський Питирим; архієпископи: Херсонський і Таврійський Іоанн, Могильов-Подільський і Шаргородський Агапіт, Харківський і Богодухівський Онуфрій, Запорізький і Мелітопольський Лука, Яготинський Серафим, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, Мукачівський і Ужгородський Феодор, Городницький Олександр; єпископи – Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій, Антоній (Боровик), Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Новомосковський Євлогій, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Броварський Феодосій, Шепетівський і Славутський Діонісій, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Вознесенський і Первомайський Олексій, Бердянський і Приморський Єфрем, Конотопський і Глухівський Роман, Олександрійський і Світловодський Боголєп, Васильківський Миколай, духовенство Київської єпархії та насельники монастиря у священому сані.
Перед початком богослужіння Предстоятель Української Православної Церкви освятив Царські ворота соборного іконостасу.
На малому вході Блаженніший Владика нагородив ряд насельників монастиря богослужбовими нагородами. Після відправи, Блаженніший Митрополит Володимир вручив церковні ордени ченцям, що послужили відродженню духовного життя і відновленню Печерської обителі. Зокрема, відзнаки Предстоятеля УПЦ був удостоєний духівник Лаври архімандрит Аврамій (Куява).
Архіпастир привітав намісника Лаври, братію та прихожан монастиря з днем пам’яті засновника Києво-Печерської Лаври, а керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського Антонія – з Днем тезоіменитства.
За традицією, по завершенні богослужіння був звершений Хресний хід до Ближніх (Антонієвих) печер.



Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]