Гловна » 2013 » Липень » 24 » Керуючий Дніпродзержинської єпархії прийняв участь в богослужінні

Керуючий Дніпродзержинської єпархії прийняв участь в богослужінні

28.03.2024
Автор: Админ
Коментар: 0
Переглядів: 2037
24 липня, у день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, у м. Києві розпочалося святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі.
Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Чин малого освячення нижнього храму на честь апостола Андрія Первозванного та рівноапостольного князя Володимира на першому поверсі Кафедрального собору УПЦ на честь Воскресіння Христового (вул. Залізничне шосе, 3).
Також Його Блаженство освятив храмову ікону з  часткою Чесного Животворящого Хреста Господнього та частками мощей  апостола Андрія Первозванного і рівноапостольного князя Володимира.
Після цього Первосвятитель очолив у Свято-Андріє-Володимирському храмі першу Божественну літургію.
Йому співслужили: керуючий справами УПЦ, перший вікарій Київської Митрополії митрополит Бориспільський Антоній,  митрополити: Вишгородський і Чорнобильський Павел, Миколаївський і Очаківський Питирим, Овруцький і Коростенський Віссаріон; архієпископи: Білогородський Миколай, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Херсонський і Таврійський Іоанн, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Могильов-Подільський і Шаргородський Агапіт, Уманський і Звенигородський Пантелеімон; єпископи – Макарівський Іларій, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Новомосковський Євлогій, Джанкойський і Роздольненський Аліпій, Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Шепетівський і Славутський Діонісій, Обухівський Іона, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Вознесенський і Первомайський Олексій, духовенство Київської єпархії.
За богослужінням молився голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.
По завершенні відправи, Блаженніший  Владика  привітав усіх присутніх  з 1025-річчям Хрещення Київської Русі, початком святкувань якого стало освячення Свято-Андріє-Володимирського храму, а також подякував усім, хто долучився до цієї події.
"Дорогі владики, чесні отці, возлюбленні брати і сестри! Сьогодні ми започатковуємо торжество, пов’язане з 1025-ю річницею Хрещення Русі. Я складаю щиру подяку перед вами всіма за ваші труди, ваші молитви, щоб Господь пробавив нам віка, дав сили ще багато років служити вірою і правдою цій святій справі нашої Святої Церкви. Я хочу подякувати всім тим, хто не дивлячись на великі перешкоди доклали зусиль, щоб цей собор, як і намічено було і будівництво якого було започатковано, допомогли своїми трудами, своїми коштами, своєю увагою. Щиро дякую вам за молитви, за ваш інтерес, за ваші переживання. Сьогодні ми розпочинаємо  на цьому святому місці торжество, зв’язане з ювілеєм, і радіємо, що приєдналися до загальноцерковного торжества", - сказав Митрополит Володимир.
***
Будівництво Свято-Воскресенського Кафедрального собору УПЦ  розпочато у 2010 році. Розпорядженням Предстоятеля УПЦ храм на першому поверсі собору названо на честь апостола Андрія Первозванного та рівноапостольного князя Володимира. Свято-Андріє-Володимирський храм виконаний у стилі ранньохристиянської та  візантійської архітектури.



http://orthodox.org.ua/

Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]