Гловна » 2015 » Травень » 6 » У день пам'яті великомученика Георгія Побідоносця

У день пам'яті великомученика Георгія Побідоносця

25.04.2024
Автор: Админ
Коментар: 0
Переглядів: 1668
На запрошення єпископа Львівського і Галицького Філарета, Преосвященний Володимир єпископ Дніпродзержинський і Царичанський взяв участь в урочистостях
6 травня, у день пам'яті великомученика Георгія Побідоносця, у кафедральному Свято-Георгіївському храмі міста Львова святковим Богослужінням відзначили престольне свято. З благословення Блаженнішого Савви, Митрополита Варшавського і всієї Польщі Літургію очолив єпископ Горлицький Паїсій (Польська Автокефальна Православна Церква) у співслужінні єпископа Дніпродзержинського і Царичанського Володимира та єпископа Львівського і Галицького Філарета та духовенства Львівської єпархії. У Богослужінні взяли участь обласний благочинний протоієрей Стефан Хомин, настоятель Свято-Онуфріївського монастиря архімандрит Севастьян (Деркач), благочинні єпархії та члени Єпархіальної ради.
Після читання Євангелія владика Паїсій виголосив проповідь, в якій порівняв подвиг мучеництва, чим прославився великомученик Георгій та сучасне життя православних вірян. Зокрема він сказав: "Сьогодні, коли православних в Україні називають шпіонами Росії, хочеться нагадати, що православні є по всьому світу, і якщо ми і шпіони, то шпіони Господа нашого Ісуса Христа!"
Наприкінці Богослужіння було звершено традиційний Хресний хід навколо храму. Після цього владика Філарет подякував Преосвященним владикам за молитовну підтримку православної громади у Львові та подарував на пам'ять ікони великомученика Георгія. У відповідь єпископ Паїсій висловив вдячність за молитовну єдність зі православними Польщі та подарував храму частку мощей священномученика Максима Горлицького.
Також вірних привітав і владика Володимир, який побажав у складні часи земного життя завжди відчувати молитовний покров та захист великомученика Георгія.

За матеріалами Львівської єпархії


 
 

Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]