Гловна » 2015 » Липень » 28 » Святковий молебень на Володимирській гірці та багатотисячний хресний хід

Святковий молебень на Володимирській гірці та багатотисячний хресний хід

29.03.2024
Автор: Василевский
Коментар: 0
Переглядів: 1434
27 липня, напередодні свята Хрещення Русі та 1000-ліття блаженної кончини святого рівноапостольного великого князя Володимира, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі, що на Володимирській гірці. 
До Києва прибули 8 чудотворних ікон Божої Матері На урочистості, присвячені святкуванню цієї визначної події, до столиці з різних регіонів України були привезені визначні святині українського Православ’я: вісім чудотворних ікон Божої Матері, перед якими віруючі мали змогу молитися на Володимирській гірці. Разом із Його Блаженством за богослужінням молилися представники Помісних Православних Церков Болгарії, Чеських земель і Словаччини, єпископат та духовенство всіх єпархій УПЦ, а також понад 20 тисяч православних віруючих з усієї України. 
Вітаючи українську паству із ювілейним святом на честь св. рівноап. Володимира Великого, Блаженніший владика відзначив, що Хреститель Русі «поклав початок нової сторінки в історії нашого народу». «Нехай молитвами святого великого князя Володимира Господь оберігає нашу українську землю, наш народ. Нехай молитвами святого Володимира Господь благословить всіх нас», – сказав Блаженніший Митрополит. 
Після завершення молебню Предстоятель УПЦ, разом із єпископатом та духовенством очолив багатотисячний хресний хід із святинями до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Численна хода пройшла центральними вулицями Києва. 
Біля поклінного хреста на вулиці Грушевського Його Блаженство разом із усім духовенством та мирянами підніс молитви за упокій душі всіх, хто загинув під час трагічних подій лютого 2014 року. 
З офіційного сайту УПЦ

Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]