Гловна » 2015 » Серпень » 17 » Річниця інтронізації Предстоятеля УПЦ

Річниця інтронізації Предстоятеля УПЦ

16.04.2024
Автор: Василевский
Коментар: 0
Переглядів: 1391
17 серпня, у річницю інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була звершена урочиста Божественна літургія.
Богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили митрополити: Хустський і Виноградівський Марк, Донецький і Маріупольський Іларіон, Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, Вишгородський і Чорнобильський Павел, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври; Луганський і Алчевський Митрофан, голова ВЗЦЗ УПЦ; Тернопільський і Кременецький Сергій, Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Черкаський і Канівський Софроній, Миколаївський і Очаківський Питирим, Білоцерківський і Богуславський Августин, Вінницький і Барський Симеон, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Херсонський і Таврійський Іоанн, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Харківський і Богодухівський Онуфрій, Святогірський Арсеній, намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври; Горлівський і Слов’янський Митрофан, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр; архієпископи: Білогородський Николай, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Запорізький і Мелітопольський Лука, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, Яготинський Серафим, Сумський і Охтирський Євлогій, Кіровоградський і Новомиргородський, Макарівський Іларій, Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон,Городницький Олександр, Роменський і Буринський Іосиф, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Сєверодонецький і Старобільський Никодим; єпископи: Угольський Антоній, Джанкойський і Роздольненський Аліпій, Львівський і Галицький Філарет, Боярський Феодосій, Кременчуцький і Лубенський Миколай, Обухівський Іона, Банченський Лонгин, Конотопський і Глухівський Роман, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Вознесенський І Первомайський Олексій, Олександрійський і Світловодський Боголєп,Васильківський Николай, Хотинський Євсевій, Івано-Франківський і Коломийський Тихон, Золотоношський Іоанн і Шумський Нафанаїл, а також чисельне духовенство з різних регіонів України.
Під час малого входу за заслуги перед Українською Православною Церквою та до свята 1000-ліття преставлення св. рівноап. великого князя Володимира митрополити Хустський і Виноградівський Марк та Тернопільський і Кременецький Сергій були удостоєні права носіння другої панагії.
В сан митрополита були возведені архієпископи: Криворізький і Нікопольський Єфрем, Херсонський і Таврійський Іоанн, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Святогірський Арсеній, намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври, Горлівський і Слов’янський Митрофан.
В сан архієпископа були возведені єпископи: Макарівський Іларій, Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Роменський і Буринський Іосиф, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Сєверодонецький і Старобільський Никодим.
Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.
По закінченні Літургії митрополити Хустський і Виноградівський від імені єпископату, духовенства та вірних Української Православної Церкви привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія з річницею інтронізації на кафедру Київської Митрополії.
В свою чергу Його Блаженство подякував за привітання та молитви, після чого було виголошене многоліття Предстоятелю УПЦ.

Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]