Гловна » 2017 » Жовтень » 8 » Храмовий день у церкві преподобного Сергія м. Кам’янське

Храмовий день у церкві преподобного Сергія м. Кам’янське

19.04.2024
Автор: Василевский
Коментар: 0
Переглядів: 1444
8 жовтня 2017 року, в день пам’яті святого Сергія Радонєжського, у Свято-Сергіївській парафії міста Кам’янське відбулося урочисте святкування храмового свята.
Уперше за всю історію існування храму, на святковій Божественній Літургії разом з настоятелем співслужив диякон – клірик Свято-Миколаївського Кафедрального Собору Кам’янського, завідувач канцелярії Кам’янської єпархії протодиякон Вадим Василевський.
По завершенні водосвятного молебню з акафістом преподобному Сергію настоятель храму архімандрит Арсеній Бочкарь привітав вірних і гостей з храмовим Днем, а також подякував отцю-протодиякону Вадиму за молитовне відвідування церкви преподобного, вручивши йому від імені парафії останню книгу найвидатнішого краєзнавця Кам’янського О. Ю. Слонєвського «Эльна» на згадку про спільне служіння. У слові-відповіді отець Вадим також привітав усіх з храмовим днем, провівши аналогію між маленькою келією преподобного та маленьким олтарем лівобережного храму, побажавши настоятелю та всім вірним уподібнюватися великому ігумену в чеснотах, які Господь посилає за терпіння та смирення.
Після спільної фотографії гостей було запрошено на святкову трапезу, підготовлену силами вірних. Вірним у цей день були подаровані іконочки преподобного Сергія з благословінням, а діткам по шоколадці
Через те що храмове свято припало на неділю, гості у священному сані змогли прибути лише пізніше. Привітати парафію преподобного Сергія прибули ключар Свято-Миколаївського Кафедрального Собору протоієрея Константин Свідунович, настоятель церкви Івана Хрестителя протоієрей Геннадій Чередник і клірики цього храму протоієрей Роман Артюхов та диякон Михаїл Іванов, настоятель храму на честь ікони Богородиці «Несподівана радість» (що при 6-й дитячій лікарні) протоієрей Тарасій Шаповалов, клірик храму благовірного князя Ігоря Чернігівського ієрей Сергій Олійник, клірик церкви Апостола Андрія Первозваного диякон Роман Романенко та запрошені вірні.
 
Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]