Гловна » 2022 » Вересень » 12 » День пам'яті благовірного князя Олександра Невського-Престольне свято кафедрального собору

День пам'яті благовірного князя Олександра Невського-Престольне свято кафедрального собору

28.03.2024
Автор: Адміністратор
Коментар: 0
Переглядів: 314
12 вересня, у день пам'яті святого благовірного великого князя Олександра Невського, у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Кам'янське, було відзначено престольне свято лівого приділу, який освячен на честь благовірного князя Олександра. Богослужіння у цей день очолив настоятель собору - Високопреосвященніший Володимир, митрополит Кам'янський і Царичанський у співслужінні Преосвященнішого Афанасія, єпископа Камінь-Каширського, вікарія Волинської єпархії та духовенства єпархії. Перед початком Божественної літургії, було відслуженно акафіст до святого князя Олександра Невського. Під час літургії, на сугубій єктенії помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Владика попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому. На заупокойній єктинії було згадано спочиле духовенство, будівничих, прихожан та всіх тих хто поніс свої труди у соборі, а також воїнів які загинули захищаючи нашу державу. 
Після співання запричастного вірша, проповідь промовив клірик собору протоієрей Олександра Князюка. По завершені літургії, було здійснено хресну ходу навколо собору. Владика привітав всіх зі святом, подякував Преосвященому Владиці Афанасію за спільну молитву, адже в цей нелегкий час, молитва, найголовніше що в нас є і об'єднує всіх нас. Архіпастир побажав всім миру, та закликав на всіх Боже благословення. 

Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]