Гловна » 2022 » Листопад » 8 » У Кам'янській єпархії освячено новий храм

У Кам'янській єпархії освячено новий храм

26.04.2024
Автор: Адміністратор
Коментар: 0
Переглядів: 545
8 листопада 2022 року, у день пам'яті великомученика Димитрія Солунського, у селищі Калинівка Солонянського району Дніпропетровської області, було звершено освячення храму на честь святого апостола Пилипа. Освячення та Божественну літургію в новоосвяченому храмі очолив митрополит Кам'янський і Царичанський Володимир. Його Високопреосвященству співслужило духовенство Кам'янської єпархії та гості у священному сані. Під час літургії, на сугубій єктенії помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Владика попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому. Після літургії Владика звернувся зі словом вітання.
Також Архіпастир, за старанні труди во славу Святої Церкви та за безпосередню участь у будівництві храму, нагородив благодійників Церковними нагородами. Настоятель храму, протоієрей Георгій Бікбасаров був удостоєний правом носіння митри. 
Наприкінці Владика ще раз привітав сердечно всіх зі святом, побажав всім миру і злагоди, та закликав на всіх Боже благословсення.

Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]