Гловна » 2023 » Квітень » 16 » Пасхальне послання Високопреосвященнішого Володимира, митрополита Кам'янського та Царичанського, боголюбним пастирям, чернецтву і всім вірни

Пасхальне послання Високопреосвященнішого Володимира, митрополита Кам'янського та Царичанського, боголюбним пастирям, чернецтву і всім вірни

25.04.2024
Автор: Адміністратор
Коментар: 0
Переглядів: 500
Пасхальне послання
Високопреосвященнішого Володимира,
митрополита Кам'янського та Царичанського,
боголюбним пастирям, чернецтву і всім вірним чадам
Кам'янської єпархії.

 
Возлюблені у Господі всечесні пастирі, чернецтво,
брати і сестри!

 
Христос Воскрес!
З великою радістю вітаю всіх вас вічно живим і життєстверджуючим пасхальним вітанням, в якому полягає вся наша віра, наші надії і втіха. «Якщо Христос не воскрес, то ваша віра марна», - пише святий апостол Павло. (1 Кор. 15:17).
«Христос Воскрес, і живий Бог наш! - промовляє святитель Андрій Критський, - Світло бо є, і Життя, і Воскресіння. Мироносиці тріумфують, учні веселяться, всі народи земні радіють, бо воскресло Життя наше!».
Завершились дні Великого посту і сподіваюся, що вони залишаться в нашій пам'яті. Зворушливі служби Великого канону Андрія Критського, Передосвячені Літургії, Пасії, таїнства Соборування, це все багатство для спасіння та преображення нашої безсмертної душі. І якщо ми змогли хоч у малому змінитись на краще, тоді ці рятівні дні для нас не пройшли даремно.
З перших століть Церкви Христової, також яскраво і до наших днів, світло Воскресіння Христового відгукується в серцях віруючих людей……

Великдень Христовий є центром нашої віри. Щонеділі протягом року ми сповідуємо свою віру у Воскреслого Спасителя і наповнюємось пасхальною радістю.
Великдень ми називаємо «Урочистість із Урочистостей» - найбільшим нашим святом, або, за словами преподобного Єфрема Сиріна, «царицею свят».
У ці святі Великодні дні ми особливо молимося за тих, хто ще вчора стояв серед нас у храмі і був парафіянином, а сьогодні виконує свій військовий обов'язок, захищаючи нашу Україну. Вони сьогодні хотіли б, як і у мирний час, бути з нами на молитві, але трагедія війни не дозволяє нам разом розділити Пасхальну радість. Тому ми за них щодня і переживаємо, і молимося, і намагаємося поділитися Великодньою радістю. Також молимося за тих, хто хворий, за тих, хто виконує свій лікарський обов'язок і ризикуючи своїм життям, допомагає іншим.
Від себе хочу подякувати всім, хто сьогодні допомагає нашим воїнам, лікарям, переселенцям, та просто людині, яка цього потребує.
На масляну, багато хто з нас був на благодійному концерті. На зібрані кошти, від його проведення Кам'янська єпархія разом із освітянами міста, придбала транспортний засіб для воїнів ЗСУ, який дозволить доставляти з лінії фронту поранених та постраждалих бійців, рятувати життя наших солдатів.
Мене завжди вчили, якщо просять – допоможи. І дай Боже, щоб ми завжди по життю могли допомагати, а не просити.
Під час посту я звертався до міського духовенства та вибірково до духовенства благочинь. І знову було надано необхідну допомогу одній із танкових бригад. Отці! дякую за розуміння та підтримку!

Вірю, що Всемилостивий Господь благословить усіх нас миром і пошле Свою зміцнюючу Благодать і допомогу.
Глибоке та осмислене святкування Світлого Христового Воскресіння – це ще одна ступінь до висоти Гірського світу. «Христос Воскрес і нас воскресив, розірвавши сіті наших гріхів. Не будемо ж невдячні до такого Благодійника, і тому, що минув піст, не будемо недбайливими, але тепер ще більше, ніж раніше, піклуватимемося про душу», - закликає нас у день Великодня святитель Іоанн Золотоуст.
Нехай радість Світлого Христового Воскресіння не залишає нас, зміцнюючи в істинній вірі, даючи нам мужність і сили протистояти всім спокусам і приманам світу. Завжди пам'ятатимемо істину обітницю Воскреслого Спасителя про те, що Він з нами «до кінця віку» (Мф. 28:20).
Сердечно вітаю Вас з величезним і радісним святом – Воскресінням Господа та Спаса нашого Іісуса Христа! Крізь скорботу серце радіє і сповнюється радістю, бажаючи свідчити всьому світу і вигукувати:

Христос Воскресе!
Воістину Воскрес!


смиренний Володимир,
митрополит Кам’янський та Царичанський,
Пасха Христова
2023 рік
місто Кам'янське.

Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]