Гловна » 2012 » Травень » 6 » День пам’яті св.великомученика Георгія Побідоносця

День пам’яті св.великомученика Георгія Побідоносця

26.04.2024
Автор: Василевский
Коментар: 0
Переглядів: 2007







6 травня, день пам’яті святого великомученика Георгія Побідоносця,  на честь якого освячений кафедральний храм Львівської єпархії УПЦ і який вважається Небесним Покровителем міста Львова, завжди особливо урочисто святкується львів’янами.

Цього року молитовно розділити радість свята і взяти участь в урочистостях прибув Преосвященніший єпископ Дніпродзержинський і Царичанський Володимир. Владика Володимир вперше відвідує Львівську єпархію, проте він тут бажаний гість, його усі радо вітали. У Дніпродзержинській єпархії діє Покровський Михайлівський жіночий монастир, настоятелькою якого є всечесна ігуменя Іуліанія (Загорулько), в минулому – парафіянка саме Свято-Георгіївської церкви, яку пам’ятають і шанують парафіяни.

Увечері 5 травня архієпископ Львівський Августин разом з єпископами Дрогобицьким Філаретом, Дніпродзержинським Володимиром, у співслужінні сонму духовенства, з великою кількістю вірних звершили всеношну у Свято-Георгіївському храмі.

А зранку біля храму Владик зустрічали парафіяни з квітами на чолі з церковним старостою Олександром Бойком, котрий підніс пишні короваї і привітав архіпастирей зі святом.

Божественну Літургію звершили архієпископ Львівський і Галицький Августин та єпископи Дніпродзержинський і Царичанський Володимир та Дрогобицький Філарет e співслужінні духовенства та молитов чисельних вірних. На святковій Літургії молилися почесні гості: представники командування військових формувань у Західній Україні, та ветерани силових структур, а також Аташе Генерального Консульства Російської Федерації у Львові Манько С.С.

Після читання Євангелія Преосвященніший єпископ Володимир виголосив проповідь, в якій, зокрема, нагадав вірним, що кожен, хто уповає на Господа і слухняний Йому, той не буде осоромлений (Лк 5:5,6), і в цьому святий великомученик Георгій є для християн прикладом того, як потрібно твердо вірити, щиросердечно любити Бога і творити волю Його. Кожен, хто має своїм Небесним Покровителем великомученика Георгія хай має впевненість, що святий є надійним помічником у несінні життєвого хреста на шляху до обителей Отчих.

Після Літургії відбувся хресний хід.

Владика Августин привітав парафіян з престольним святом і красно подякував гостям за те, що вони вшанували святого великомученика Георгія, піднісши спільні молитви у храмі на честь Небесного Покровителя цієї парафії.

 За матеріалами прес-служби Львівської єпархії


 

Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]