Гловна » 2012 » Серпень » 23 » В Солонянському районі створений благодійний фонд

В Солонянському районі створений благодійний фонд

26.04.2024
Автор: Василевский
Коментар: 0
Переглядів: 1484

 
В усі часи існування інституту держави, незалежно від суспільно-політичного устрою, благодійництво є тим важелем, що дозволяє в якійсь мірі розв’язувати існуючі труднощі в різних сферах життєдіяльності країни.  Стосовно умов і рівня життя людей з малими статками та тих, хто їх взагалі не має, благодійність допомагає їм пристосуватися до життя суспільства. Це проявляється у створенні притулків, харчівень, медичних і реабілітаційних пунктів, у грошовій допомозі, тощо. Така діяльність благодійних організацій чи благодійників законодавчо врегульована.      
В Україні також є Закон «Про благодійництво та благодійні організації», прийнятий в 1997 році.
 Наша незалежна країна ще молода. На шляху свого становлення їй доводиться долати багато труднощів. А тому її громадяни, у яких є можливості, мають допомагати своїй Батьківщині виходити із склад-них ситуацій, щоб впевнено рухатися вперед.   
    
Благодійний фонд «Возлюби ближнього свого», створений по благословінню благочинного Солонянського округу настоятеля Свято-Стрітенського храму протоієрея Іоанна Богатчука, обрав для своєї діяльності допомогу у лікуванні дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, ВІЛ-інфікованих.
Діюча в країні влада здійснює рішучі кроки щодо створення належних умов життя для дітейсиріт і дітей позбавлених батьківських прав, що пе-ребувають на утриманні у державних дитячих закладах. Створюються будинки сімейного типу, прийомні сім’ї.
Прикладом є наша Дніпропетровщина. В Солонянському районі в восьми прийомних сім’ях виховується шістнадцять дітей. Незабаром виповниться перша річниця діяльності благодійного фонду. За 10 місяців надана допомога на лікування 15 дітям, на що з фонду виділено 13 тисяч гривень.      
З першого дня роботи фонду, його діяльність підтримали добре відомі в районі люди, яким також небайдуже здоров’я маленьких мешканців сіл та селищ. Адже вони – це майбутнє нашого рідного краю, і вони мають бути щасливими.


Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]