Гловна » 2012 » Грудень » 22 » События в Свято-Пантелеимоновом монастыре (Киев)

События в Свято-Пантелеимоновом монастыре (Киев)

19.04.2024
Автор: Василевский
Коментар: 0
Переглядів: 1534




19 грудня, у день пам’яті святителя Миколая чудотворця, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію у Соборному храмі Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря у Феофанії.

Йому співслужили: архієпископи - Бориспільський Антоній (керуючий справами УПЦ), Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Харківський і Богодухівський Онуфрій, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Мукачівський і Ужгородський Феодор, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), Городницький Олександр, єпископи - Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, Сумський і Охтирський Євлогій, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Джанкойський і Роздольненський Аліпій, Ямпільський Іосиф, Шепетівський і Славутський Діонісій, Обухівський Іона, Ірпінський Климент, Фастівський Даміан, духовенство м. Києва.

Після молебню, Первосвятитель благословив усіх присутніх іконою святителя і чудотворця Миколая та побажав кожному його молитовного заступництва.

Нагадаємо, що цього дня виповнюється п’ята річниця архієрейської хіротонії архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, яка була звершена 19 грудня 2007 року у храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських (Трапезному) Києво-Печерської Лаври, саме у день пам’яті святителя і чудотворця Миколая, який є особливим духовним покровителем українського народу.
Напередодні, 18 грудня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відправив святкову Всеношну із читанням акафіста святителю Миколаю у Свято-Миколаївському соборному храмі Свято-Покровського жіночого монастиря м. Києва.









22 грудня у храмі Всіх святих Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря у Феофанії Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир очолив наречення клірика Кіровоградської єпархії Боголєпа (Гончаренка) на єпископа Олександрійського і Світловодського.

Його Блаженству співслужили: митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископи: Бориспільський Антоній (керуючий справами УПЦ), Яготинський Серафим, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), єпископи: Сєверодонецький і Старобільський Пантелеімон, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Броварський Феодосій, Обухівський Іона, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій та Фастівський Даміан.

Рішення про обрання архімандрита Боголєпа (Гончаренка) єпископом Олександрійським і Світловодським було ухвалено на засіданні Священного Синоду УПЦ 20 грудня 2012 року (журнал № 106).


При нареченні обраний до архієрейського служіння священнослужитель звернувся до Блаженнішого Митрополита Володимира та архіпастирів, що йому співслужили, зі ставленицьким словом.



          
http://orthodox.org.ua/



Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]