Гловна » 2014 » Липень » 26 » Клирик епархии взяв участь у Міжнародній конференції в Білорусі

Клирик епархии взяв участь у Міжнародній конференції в Білорусі

26.04.2024
Автор: Василевский
Коментар: 0
Переглядів: 1597
26 червня 2014 року у старовинному білоруському місті Мстиславль (Могилівська обл.) відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Концепт святости в историческом контексте», основним організатором якої є міжнародний історико-літературний журнал «Странникъ» (м. Смоленськ, Російська Федерація). Цьогорічна конференція була присвячена пам’яті засновника журналу видатному богослову і церковному діячу Єпископу Могилівському та Мстиславському Віталію Гричулевичу († 1885 р.), і пройшла на території служіння Єпископа Віталія за сприяння державної адміністрації м. Мстиславля.
На запрошення та за всебічної підтримки головного редактора журналу «Странникъ» К. В. Забєліна Українську Православну Церкву на конференції представляв настоятель храму преподобного Сергія Радонєжського м. Дніпродзержинська доктор богослов’я, доцент архімандрит Арсеній Бочкарь, який для виданого збірника підготував статтю «Стовпи віри та благочестя. Нарис з історії подвижництва та святості в Дніпродзержинську (історичному Кам’янському)», що присвячена пам’яті блаженної пам’яті прот. Олександра Свідуновича та сповідників прот. Георгія Беззабави й протодиякона Андріана Шкребенка. Однак, у зв’язку з завершенням земного шляху Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира († 5 липня 2014 р.), о. Арсеній розповів присутнім про постать спочилого святителя, його важливість для України та її народу, а також про шанування Блаженнішого серед духовенства та вірних, як великого угодника Божого.
Під час роботи конференції архімандрит Арсеній мав можливість відповісти на питання її учасників з Білорусі, Російської Федерації та Болгарії щодо політичного та релігійного стану України. Слід зазначити, що як білоруси, так і росіяни незалежно одне від одного висловили великий смуток з приводу подій на Донеччині й Луганщині, та побажали Україні якнайскорішого закінчення війни.

Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]