Гловна » 2023 » Липень » 9 » Неділя 5-та після П'ятидесятниці, день вшанування Тихвінської ікони Божої Матері.

Неділя 5-та після П'ятидесятниці, день вшанування Тихвінської ікони Божої Матері.

02.05.2024
Автор: Адміністратор
Коментар: 0
Переглядів: 1625
9 липня 2023 року, у Неділю 5-ту після П'ятидесятниці та день вшанування Тихвінської ікони Божої Матері, Високопреосвященніший Володимир, митрополит Кам'янський і Царичанський очолив святкову Божественну літургію у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Кам'янське. 

В цей день хрестильний храм, який входить до комлексу Свято-Миколаївського собору, святкує своє престольне свято, а також у собрі знаходиться шанована Тихвінська ікона Пресвятої Богородиці.

Його Високопреосвященству співслужило духовенство єпархії.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Владика попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому. Також було піднесено молитву за Святу Церкву.

Під час заупокойної єктенії було згадано спочилого Блаженнішого Митрополита Володимира. У цей день відбулась його Архієрейська хіротонія. Також піднесли молитви за новопреставленого протоієрея Ігоря.

Після Великого входу, було звершенно ієрейську хіротонію. У сан ієромонаха рукопокладенний секретар Кам'янської єпархії, архідиякон Макарій (Тарасов).

По завершенні літургії, духовенство на чолі з митрополитом Володимиром проспівали славлення до пресвятої Богородиці перед шанованим образом.

Наприкінці Владика привітав всіх зі святом та закликав на всіх Боже благословення.


Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]