Главная » 2013 » Квітень » 1 » Храм-це дім Божий, в якому перебуває особлива благодать

Храм-це дім Божий, в якому перебуває особлива благодать

25.04.2024
Автор: Миронец
Комментарии: 0
Просмотров: 1620
Як скоро линуть дні. Наче ще вчора всі православні християни прославляли народженого Господа, а вже сьогодні вся церква перебуває в скорботі Великого Посту. Це-час на осмислення нашого життя. Так минає день за днем, рік за роком. Мимоволі задумуєшся:а чому наш Всемогутній Творець дав нам це земне життя, що зрозуміти благає він нас? Христос нагадує нам:"Не збирайте собі скарбів на землі". Справді, світські речі- скороминущі, вони швиденько  проходять,а тривалими є добрі вчинки, злучені з вічністю Неба.
Храм-це дім Божий, в якому перебуває особлива благодать, милість Божа. І тому так тяжко і сумно від того, в якому стані перебувають наші церкви.Неможливо дивитися на тих діток, яких покинула мама. Гірко дивитися на ті маленькі осиротіли личка, які благають допомоги.Так чому ж наші храми, ніби сирітки стоять і чекають своїх прихожан? Про один із них я хочу Вам розповісти. Сподобив Господь мене служити в с.Семенівка Криничанського рн. де знаходиться СВЯТО-ВОЗНЕСЕНСЬКА церква. Збудований храм 1812-1823р.р, і є однією з найкрасивіших релігійних споруд Дніпропетровщини. Ця церква є пам`яткою архітектури національного значення(охоронний№152).
Раніше на місті меморіалу біля церкви розташовувалася кам`яна дзвіниця,розібрана в 70 роках.Матеріали про її архітектурний вигляд не збереглися.Перші згадки про село відносяться до 1691року. Не встановлена і його первинна назва. Відповідь треба шукати в архівах поміщиків Лобинських,яким належали ці землі,починаючи з XVIII століття.Необхідно відзначити, що по деяких переказах, Семенівка в кінці вісімнадцятого століття була поділена на дві частини.Унаслідок нещасного випадку на полюванні загинув один з синів поміщика, після чого він вирішив розділити свій  маєток, південу частину назвавши "Семенівка"(на згадку про загиблого сина), а північну, де знаходилася його садиба,-"Миронівка". Варто зазначити, що історія земель на р.Мокра Сура, як і споруда церкви, була повязана з імям ОЛЕКСАНДРА ПОЛЯ і його сімєю,про що я вам розповім наступного разу. А сьогодні хочу звернутись до всіх з проханням -давайте берегти і відновлювати наші храми і в наших селах, і в наших душах.Бо вічними є добрі вчинки.

Протоієрей  Володимир Миронець, настоятель Свято-Вознесенського храму
Копирование и использование материалов сайта без предварительного согласования запрещено.

Комментарии

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]