Главная » 2015 » Грудень » 21 » У Курилівській православній громаді на честь Різдва Христового започатковано нову місіонерську духовну традицію

У Курилівській православній громаді на честь Різдва Христового започатковано нову місіонерську духовну традицію

27.04.2024
Автор: Василевский
Комментарии: 0
Просмотров: 893
Недільного ранку в Неділю 29-у після П'ятидесятниці 20 грудня 2015 в церкві святого мученика В'ячеслава, благовірного князя Чеського, споруджуваного двохпрестольний собору в с.Курилівка  Дніпродзержинської єпархії Української Православної Церкви було звершено Божественну Літургію.
Слід зауважити, що в цей день за благословенням Керуючого Дніпродзержинською єпархією УПЦ Архієпископа Володимира в громаді започатковано нову місіонерську духовну традицію – читання храмового акафісту Різдву Христовому виключно вірянами, передаючи читання наступних ікосів та кондаків своїм братам і сестрам в храмі.
З перших хвилин втілення нової традиції стало зрозуміло, що вона матиме користь, тому що якнайбільше вимушуватиме людей до духовної відповідальності і надасть підтвердження дійсної неподільної церковної соборності.
Традиційно недільне Богослужіння очолив настоятель громади митрофорний протоієрей Тарасій Максименко у співслужінні клірика і духівника громади ієромонаха В'ячеслава (Максименко). Після проголошення недільного Євангелія отець Тарасій звернувся до богомольців зі словами пастирського напуття про важливість подяки, як в духовному, так і в соціальному житті людини.
Напередодні в суботу після вечірньої служби чимало парафіян змогли взяти участь у Таїнстві Сповіді, а за Святою Літургією причаститися Святих Христових Таїн, почувши такі дорогі серцю православної людини слова: «Прийміть, вкусіть, це є Тіло Моє» і «Пийте з неї всі, це є Кров Моя Нового Завіту»(Мф.26: 26-28). Поза Заамвонній священики громади зійшли із Вівтаря в храм і з усіма людьми піднесли до Господа молитву, до речі створену панотцями громади, про прощення гріхів, припинення війни і дарування миру народу Київської Русі http://akafistnik.ru/molitvoslov/molitvy-o-mire-na-zemle-ukrainskoj/molitva-ko-gospodu-bogu-i-spasu-nashemu-iisusu-khristu-o-pokayanii-i-mire-vo-vremya-vojny/
Не відчуваючи жодних зніяковілостей за свої світські чини та звання, з усіма людьми разом колінопоклоненно, як справжні православні християни, до Господа молилися благодійники споруджуваного храмового комплексу: депутат Курилівського сільради, голова комісії сільради з питань законності та бюджету Юрій Олександрович Жучкевіч, керівник Дніпропетровського обласного офтальмологічного центру «Клініка Зору» Олександр Миколайович Передистий, Радник-Посланник Посольства Росії в Україні Андрій Володимирович Воробйов.
До речі, саме з Андрієм Володимировичем по завершенні Богослужінь відбулась бесіда священників та активу громади щодо церковного життя громади, а також щодо прискорення вирішення в беззбройній площині військових подій в Україні, в площині, яка б звела нанівець каїнів гріх та збудила б до миру усіх причетних з усіх сторін збройного конфлікту, та надала б надію і сподівання на подальший мирний розвиток взаємовідносин серед православних вірян всієї історичної Київської Русі.
А ще Андрій Володимирович отримав із рук духівника громади ієромонаха В’ячеслава (Максименко) святу Просфору в ознаку вітання із минулим нещодавно днем його Небесного покровителя святого Андрія Первозваного, із вуст саме якого пролунали слова про майбутню столицю Київської Русі: «Чи бачите ці гори? На цих горах сяятиме благодать Божа, буде велике місто, і Бог зведе безліч церков!»
Як і завжди в зимовий час після Літургії, богомольці піднялися у верхню Христоріздв’яну церкву, щоб піднести молитви до Пресвятої Богородиці перед Чудотворною Її іконою «Троєручиця».

Копирование и использование материалов сайта без предварительного согласования запрещено.

Комментарии

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]