Главная » 2016 » Липень » 18 » Престольне свято в храмі святого Сергія

Престольне свято в храмі святого Сергія

25.04.2024
Автор: Василевский
Комментарии: 0
Просмотров: 1061
18 липня 2016 року, в день знайдення мощів преподобного Сергія Радонєжського, Свято-Сергіївський храм урочисто відзначив Престольне свято.
Не зважаючи на високу температуру, до преподобного прийшло доволі багато богомольців, які піднесли свої молитви до блаженного чудотворця за себе самих, рідних і всіх вірних Церкви Христової.
Разом з отцем-настоятелем архімандритом Арсенієм Бочкарем, у святковому служінні взяв участь ієрей Сергій Олійник. Таким чином, вперше за весь час існування Сергіївського храму, в ньому відбулася соборна Божественна Літургія. Наприкінці святої Літургії відбулася на дворі сповідь вірних обома священиками й Причастя Святих Таїн.
Після святкового водосвятного молебню з акафістом преподобному Сергію архімандрит Арсеній привітав усіх з храмовим днем, а отця Сергія - з Днем Небесного покровителя, вручивши йому книгу Г. Куземської "Якою мовою молилася давня Україна: Правила української транслітерації церковнослов'янських текстів" та святу просфору. Під спів тропаря й величання преподобному всім присутнім були роздані іконочки з благословінням кам'янського храму святого чудотворця, підготовлені й освячені спеціально до храмового дня.
На завершення святкування всіх було запрошено до храмового обіду, підготовленого силами вірних.
​Нехай молитва й благословіння преподобного Сергія перебуває з усіма,
хто любить його та вшановує пам'ять преподобного!".

     
Копирование и использование материалов сайта без предварительного согласования запрещено.

Комментарии

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]